Snipp, snapp, corona…

… så var resan pausad.

Det är ju onekligen så att coronapandemin bjuder på ett par extraordinära omständigheter. För bara en dryg vecka sedan satt vi i Härnösand och fick inspiration inför vår resa.

Tillbaka i Linköping tog jag kontakt med ett par tidigare MFS-stipendiater som genomfört projekt i Peru och via en av dem fick jag under måndagen kontakt med läkarstudenterna David och Emil som också skulle till Peru, dessutom med samma flyg som jag och bo i samma stadsdel i Lima! Ett roligt sammanträffande och vi började givetvis planera för att besöka Machu Picchu tillsammans.

Sen kom onsdagen med en deklaration om nationellt hälsonödläge i Peru och under natten till fredagen svensk tid fattades beslut om att alla flyg från Europa till Peru stoppas. Det ser alltså för tillfället svårt ut att komma iväg till Peru som planerat. Just nu kollar jag LiU vad som gäller och hur/om exempelvis flygkostnader och annat praktiskt kan hanteras med hjälp av våra försäkringar.

Men! Världen går inte under för att jag inte åker till Peru nästa lördag. Som en vän skrev på FaceBook idag: ”Glöm inte bort att det är Mazarinens Dag idag. Life must go on.”

Och dessutom hände ju det här under en konversation med en tjänsteman på Perus ambassad i Stockholm igår:

På återseende om vad som händer härnäst!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en ny webbplats på WordPress.com
Kom igång
%d bloggare gillar detta: