Resan börjar ta form!

Med 3 veckor kvar börjar resan ta form mer och mer. Datum för när jag ska befinna mig i olika delar av Peru blir alltmer exakta och jag har kommit i kontakt med flera av mina boenden.

Men det är ju inte bara resan som ska planeras. Jag ska ju genomföra en studie och skriva en uppsats också! Under veckan har jag bland annat ordnat med reseförsäkring (som vi får via universitetet) och ett slags akademiskt följebrev. Följebrevet är en slags kort presentation av mig, mitt projekt och min handledare som jag kommer använda i kontakt med bland annat forskare i Peru, rektorer och lärare på skolor och andra som till exempel vill se att Linköpings Universitet står bakom projektet.

Åter till reseplaneringen där den övergripande resplanen just nu ser ut som följer:
Lima 🛫 🛬 Cusco 🚌 Puno 🚌 / ✈️ Lima
På varje plats kommer jag spendera omkring 2-3 veckor innan det blir dags att resa vidare.

Som jag har skrivit tidigare har en målsättning när det gäller boende varit att bo hos familjer för att få möjlighet att verkligen ta del av den peruanska vardagen. Under veckan har jag pratat i telefon med Silvia och Naldi som båda kommer hjälpa mig med just det.

Silvia bor tillsammans med sin familj i Miraflores, ett väldigt centralt område i Lima som passar perfekt för mig på flera sätt. Eftersom deras äldsta dotter är i Barcelona och arbetar för tillfället har de ett rum som står tomt i lägenheten. Jag frågade Silvia om de brukar hyra ut rummet till turister eller andra som vill bo tillfälligt i Lima.
– Nej, aldrig. Men när Carlos ringde och frågade tänkte vi att vi såklart kan ställa upp och hyra ut det till dig.
Silvia har också lovat att ta mig med på en rundvandring i Lima för att visa upp det verkligt peruanska, bortom turiststråken. Hur bra?!

”Estamos acá para ayudarte”

Svenska: ”Vi finns här för att hjälpa dig”

Naldi bor i Puno, en stad söderut som ligger precis vid den välkända Titicacasjön. Hon är bland annat scoutledare i Perus äldsta scoutkår, 105 år gammal! Förutom att jag får bo hemma hos hennes familj är hon också i full färd med att leta reda på skolor och lärare som kan tänka sig att medverka i min uppsats.

När vi ska avsluta vårt samtal säger Naldi, ”Estamos acá para ayudarte” (”Vi finns här för att hjälpa dig”) – som vore det helt självklart att öppna upp sitt hem för mig, hjälpa mig med kontakter och tipsa om logistik och andra praktikaliteter. Jag tänker att det är helt fantastiskt, särskilt som vi aldrig träffats utan bara kommit i kontakt via Carlos.

På bilden syns från vänster scouterna Santiago, Nicolas, Diego, Valentina, Cristina, Tatiana, Samantha, Aymara (dotter till Naldi), Ana Sofia och Carlos, min kontaktperson. Bilden är tagen i Charlesston, West Virginia, efter världsscoutjamboreen i USA 2019.
Alla på bilden har givit sitt uttryckliga medgivande till att medverka på bloggen.

På söndag bär det av till Härnösand för 3 dagars förberedelsekurs på SIDA partnership forum. Men mer om det då!

En tanke på “Resan börjar ta form!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en ny webbplats på WordPress.com
Kom igång
%d bloggare gillar detta: