Jag har boende i Lima!

Nu är det alltså inte ens 4 veckor kvar tills jag stiger av planet i Lima. Det för mig kanske viktigaste att ha koll på innan dess är såklart boende. Ett boende innebär en plats att gå till, lägga av packningen osv. En trygg punkt i en ny tillvaro helt enkelt.

För att komma in i det peruanska samhället så snabbt som möjligt har jag tänkt att det skulle vara kul att vara inneboende hos en familj, i alla fall under en del av tiden i Peru. Jag gjorde likadant och med goda erfarenheter under min utbytestermin i Spanien.

Så, hur hittar man en familj i Lima som har ett rum över, gärna bor ganska centralt och vill ta emot en student på resa? Man kollar med Carlos!

Låt mig presentera Carlos, min kontaktperson i Peru. Carlos och jag träffades hastigt på världsscoutjamboreen i USA i somras där vi båda var med i våra respektive länders kontingentledningar (grupp av ansvariga för våra länders deltagare på lägret). Carlos var till och med ordförande för sin kontingent, det vill säga huvudansvarig för alla peruanska scouter som fanns med på lägret! När vi hade kommit hem ifrån lägret och det var dags att skriva ansökan om MFS ringde jag upp Carlos och frågade om han kunde tänka sig att vara min kontaktperson i Peru och, som man brukar säga, på den vägen är det.

I mitten av veckan ringde jag upp Carlos igen och pratade bland annat om boende för att se om han hade några tips. Jag berättade vad jag hade för önskemål, att det skulle vara kul att bo med en familj osv. Två dagar senare hörde han av sig igen med ett förslag på boende:
✅ – Tillsammans med en familj.
✅ – Mitt i centrala delarna av Lima (Miraflores).
✅ – Rum med egen toalett.
✅ – Fritt Internet.
✅ – Hyra inom budgetramarna.

Kort sagt, lysande!

2 reaktioner till “Jag har boende i Lima!

  1. Grattis till ditt fantastiska boende! Skönt att det löst sig. Scoutlagspunkten ”En scout är vänlig och hjälpsam” passar in på din scoutvän Carlos. Det är gott att ha scoutvänner både i Sverige och runt om i världen.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en ny webbplats på WordPress.com
Kom igång
%d bloggare gillar detta: